Goedkoper uit met de halogeenlampen

Met de halogeenlampen ben je goedkoper uit dan met de gloeilampen, doordat de halogeenlampen veel duurzamer zijn.

halogeenlampenDe halogeenlampen en gloeilampen zijn ongeveer even duur, de halogeenlamp behoort zelf ook tot de gloeilamp familie. Doordat de halogeenlamp gebruik maakt van halogeen in zijn proces is het een veel duurzamere lamp. De halogeen gaat 20% langer mee dan de gloeilamp, waardoor je al snel heel wat goedkoper uit bent, dan wanneer je een gloeilamp koopt.

De duurzame halogeenlampen gaan op ten duur dan ook de gloeilampen compleet vervangen. De meeste soorten gloeilampen zijn in Nederland zelfs verboden en de komende jaren zal ook de rest verboden worden, door deĀ  strenge Europese wetgeving. De halogeenlampen voldoen wel aan de Europese wetgeving, de halogeenlampen zullen hierdoor dan ook overleven en de plaats van de gloeilamp compleet overnemen, als de goedkoopste lamp.

De halogeenlampen met HIR technologie zijn zelfs nog zuiniger, alhoewel deze iets duurder zijn. De halogeenlamp met de HIR technologie kwam voor het eerst in 2003 op de markt. De HIR technologie zorgt ervoor dat de halogeenlampen veel langer mee gaan, door gebruik te maken van laagspanning en een reflector die de warmte weerkaats, waardoor de gloeidraad een langere levensduur heeft. De lamp heeft door de HIR technologie ook een veel hogere lichtopbrengst, dan de gewone halogeenlamp.

Leave a Reply